Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević primljen je u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a (International Fellows Hall of Fame US Army War College), a ondje su izložene su fotografije i osnovni podaci o ministru i ostalim polaznicima koji su dobili ovo prestižno priznanje

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević 22. svibnja svečano je primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a (International Fellows Hall of Fame US Army War College), izvijestili su iz MORH-a.
Ministar Krstičević primljen je u Kuću slavnih Ratne škole kopnene vojske SAD-a (US Army War College) kao prvi visoki hrvatski časnik koji je školovanje na ovoj uglednoj američkoj obrazovnoj instituciji uspješno završio 1998. godine. Također, prvi je hrvatski ministar obrane koji je dobio ovo prestižno priznanje.
Svečanost u čast ministru Krstičeviću održana je u vojnoj bazi Carlisle u Pennsylvaniji, kojoj su prisustvovali novi zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Jon Jensen, zapovjednik US Army War Collega brigadir Kenneth Adgie, vojni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država u RH brigadir Robert Mathers, strani polaznici US Army War Collega, polaznik škole iz Oružanih snaga Republike Hrvatske brigadir Davor Dabo te nastavno osoblje.
Vojni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država brigadir Robert Mathers čestitao je ministru i objasnio kako je US Army War College dolaskom ministra Krstičevića na mjesto ministra obrane i potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, prepoznao izniman uspjeh koji je kao njihov bivši polaznik ostvario.
U prostorijama Ratne škole izložene su fotografije i osnovni podaci o ministru Krstičeviću i ostalim polaznicima koji su dobili ovo prestižno priznanje od Američke kopnene vojske za njihova profesionalna postignuća.
Ratnu školu kopnene vojske SAD-a uspješno je završilo 11 hrvatskih časnika, a trenutno se na školovanju u Carlisle Barracks nalazi jedan časnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, brigadir Davor Dabo.
(www.jutarnji.hr</a>) <br /><br />”