Njegovi su roditelji iz Hrvatske otišli u Kanadu. Tomislav se vraća u rodnu zemlju svojih roditelja na školovanje, a 2012. prvi put odlazi na putovanje kao liječnik bez granica

Tomislav Jagatić jedan je od rijetkih predstavnika Hrvatske u organizaciji koja pomaže ljudima u cijelom svijetu. On je liječnik bez granica. Navikao je na putovanja – jer njegovi su roditelji iz Hrvatske otišli u Kanadu. A nakon odrastanja, Tomislav se vraća u rodnu zemlju svojih roditelja. Na školovanje.
Nakon završetka studija medicine Tomislav otkriva svoj životni poziv. Odlazi na dodatnu edukaciju u Belgiju, a 2012. prvi put odlazi na putovanje kao liječnik bez granica.
Dobar dan na poslu za Tomislava Jagatića znači da je nekome značajno produžen život. A zbog svega što je vidio i doživio itekako cijeni i male stvari i civilizaciju koja nas okružuje, a koje uglavnom nismo svjesni.
S takvim je poslom, odnosno pozivom, teško planirati budućnost i stvarati obitelj. Ali, dr. Jagatić je u Hrvatskoj upoznao i svoju buduću suprugu. Apsolventica medicine također se želi pridružiti liječnicima bez granica. Tako ovaj par može slijediti svoj životni poziv i ostati zajedno.
(HRT)

Doznajte više