Novoimenovani Upravni odbor za predsjednicu HKK izabrao je Maricu Čičić, za dopredsjednike Božu Benića i Jurja Foglara, za tajnicu Blanku Petrovčić i za blagajnicu Dubravku Eror. Novi Upravni

U Grand Casinu Baden 13. ožujka održana je 14. godišnja skupština HKK – Hrvatskog kulturnog kluba Švicarske. Uz dvadesetak članova Kluba, skupštinu je svojom nazočnošću počastio i Slobodan Mikac, hrvatski generalni konzul iz u Zürichu.
Nakon pozdrava prisutnima, predsjednica Martina Šormaz Ban s dopredsjednicima Georgom Jurjem Foglarom i Božom Benićem zauzima mjesta za predsjedničkim stolom. Za voditelja skupštine jednoglasno je izabran Stjepan Drozdek, a za zapisničarku Nikolina Cukrov. Voditelj Drozdek predlaže i čita dnevni red sa šesnaest točaka. Glasanjem je sastavljeno Izborno povjerenstvo u koji su izabrani Stjepan Drozdek i Željka Bratoljić-Melkay. Izvještaj o radu Kluba u godini 2015. napisala je i prezentirala predsjednica Martina Šormaz Ban. Na idućem sastanku novi Upravni odbor će izabrati predsjednika/cu, dopredsjednike/ce, tajnika/cu i blagajnika/cu te razraditi nove planove za ovu godinu. Za izvješće o radu i uspjehe Hrvatskog kulturnog kluba u 2015. godini predsjednica je nagrađena aplauzom svih prisutnih.
Glavna urednica časopisa Libra www.libra-hkk.org, Vesna Polić Foglar, pročitala je izvještaj o radu časopisa u 2015. godini. Blagajnica Kluba Dubravka Eror je prisutne obavijestila, da je financijsko stanje na kontu Kluba
Rasprave o izvještajima nije bilo te su jednoglasno prihvaćena sva izvješća. Na osnovu prihvaćenih izvješća izglasana je razrješnica dotadašnjim članovima Upravnog odbora i revizorima blagajne pa su članovi dotadašnjeg Upravnog odbora otišli među publiku, a voditelj skupštine i novoizabrani član Izbornog povjerenstva zamolio je drugu članicu Izbornog povjerenstva Željku Bratoljić-Melkay da mu se pridruži pri
U novi Upravni odbor izabrani: Željka Bratoljić-Melkay, Božo Benić, Stjepan Habijanović, Blanka Petrovčić, Dubravka Eror, Juraj Foglar, Nikolina Cukrov, Vesna Polić Foglar, Marica Čičić, Kora Zorman i Marca Ivačić, a za revizore blagajne za 2016. godinu ponovno su izabrani Ana Števanja-Macan i Stjepan Drozdek.
Na kraju godišnje Skupštine zaključeno je da se odmah potom održi sastanak novoizabranog Upravnog odbora, na kojem će se UO konstituirati, izabrati predsjednika/cu, dopredsjednike/ce, tajnika/cu i blagajnika/cu.
Najavljeno je kako će se Adventska večer održati 9. prosinca u crkvenim prostorijama u Spreitenbachu (Katholisches Pfarramt). Petoga lipnja ide se na izlet u šumsku kućicu u Noenhof. Šesnaestoga travnja održat će se koncert klasične glazbe u Badenu pod nazivom “Ciganska duša”.
Prvi sastanak novoizabranog Upravnog odbora HKK Švicarske, kojem je prisustvovala i dosadašnja predsjednica, imao je samo jednu točku dnevnog reda; podjelu funkcija unutar Upravnog odbora, a sve ostalo, kao prvo plan rada za 2016. godinu, bit će obavljeno na sljedećem sastanku.
Za predsjednicu HKK izabrana je Marica Čičić, za dopredsjednike Božo Benić i Juraj Foglar, za tajnicu Blanka Petrovčić i za blagajnicu Dubravka Eror.

Fotogalerija