Jason Smilovic, 41-godišnji njujorški Hrvat, na Sveučilištu u Marylandu je diplomirao Političku teoriju i filozofiju. Poznat je kao scenarist dugometražnog ostvarenja iz 2006. godine “Opasni igrač” a kreirao je i tv- serije“Najgori neprijatelj”, “Savršeno oružje” i Dani strahote”

Priču o dvojici prijatelja iz gimnazije, baziranu na stvarnim događajima pod nazivom “Psi rata”, u režiji Todda Phillipsa, napisao je i Jason Smilovic, 41-godišnji njujorški Hrvat , na Sveučilištu u Marylandu diplomirao je Političku teoriju i filozofiju.
Poznat je kao scenarist gledanog dugometražnog ostvarenja iz 2006. godine “Opasni igrač” a kreirao je i tv- serije, u čijim je obradama sudjelovao kao scenarist, “Najgori neprijatelj”, “Savršeno oružje” i Dani strahote”.
Film od 114 minuta zatvorio je 22. izdanje Festivala američkog filma u čuvenom ljetovalištu Deauville, u kojem su glavni protagonisti, Jonah Hill i Miles Teller, pozdravljeni dugotrajnim pljeskom. Interpretirali su Efraima Diverolija i Davida Pakckouza koji su bili slučajni nabavljači oružja obrane SAD-a koje je FBI uhitio radi pronevjere.
(Fenix Magazin)