Hrvat Mirko Trutin (22), student psihologije, rođen u Frankfurtu, već nekoliko godina uspješno je angažiran u politici velegrada na Majni. Nedavno je izabran je za novog predsjednika frakcije CDU Frankfurt- Nordend, a također je i šef CDU mladeži za regiju

Mirko Trutin naveliko plijeni pozornost njemačkih medija koji bruje o njegovim političkim inicijativama. Mnogi koji ga dobro poznaju reći će da je mladić izuzetno inteligentan i hrabar, jednostavno rođen za političara. Jedini od Hrvata u Frankfurtu koji je uspješan u njemačkoj politici. Nova velika politička nada njemačke demokršćanske stranke CDU stiže iz Imotskog, a riječ je o Hrvatu Mirku Trutinu (22), studentu psihologije, rođenom u Frankfurtu, koji je već nekoliko godina uspješno angažiran u politici velegrada na Majni. Proteklih dana izabran je za novog predsjednika frakcije CDU Frankfurt- Nordend. Frakcija ga je na skupu jednoglasno izbrala za predsjednika.
Dosadašnji predsjednik Reiner Krug je početkom godine otišao u gradske službe. Trutin frakciji pripada od 2011. godine i bio je zamjenik predsjednika. Također je šef CDU mladeži za regiju.
– Veselim se novim poslovima u motiviranoj frakciji. Mi se i dalje želimo angažirati za bolje radne uvjete i to za sve ljude. Glavne teme su uvjeti stanovanja, javna mjesta, te stariji ljudi u Nordendu, gradskoj četvrti Frankfurta- kazao je mladi Trutin, a prenosi Frankfurter Neue Presse.