Hrvatska je predstavljena na Festivalu europske književnosti, a naši su autori boravili i u srednjoj školi u mjestu Tequila. U prostorijama Škole pisanja (SOGEM) u Guadalajari predstavljene su dvije knjige hrvatskih autora objavljene u nakladničkoj kući La Zonámbula

Miroslav Međimorec i Željka Lovrenčić boravili su od 30. studenog do 6. prosinca na Međunarodnome sajmu knjiga Guadalajara, koji se u tom gradu održava već više od dvadeset godina. Taj je Sajam najveći u Latinskoj Americi i na njemu sudjeluje mnoštvo nakladničkih kuća iz raznih zemalja svijeta, čitatelji, autori, izdavači, knjižničari, književni agenti, distributeri, promotori čitanja, knjižari…
I ove je godine na prostoru od 26 tisuća metara kvadratnih organiziran veliki broj književnih tribina, izložaba, razgovora, dodjela nagrada i priznanja… Zemlja partner bila je Velika Britanija. Od britanskih autora koji su gostovali u Guadalajari ističu se Irvin Welsh, Salman Rushdie i Joe Dunthorne.
Hrvatska je predstavljena na Festivalu europske književnosti, a naši su autori boravili i u srednjoj školi u mjestu Tequila.
Pred mnogobrojnom i zainteresiranom publikom, u prostorijama Škole pisanja (SOGEM) u Guadalajari, 4. prosinca su predstavljene dvije knjige hrvatskih autora objavljene u nakladničkoj kući La Zonámbula, na čijem je čelu pjesnik Jorge Orendáin. Radi se o djelima Yo, el viajero Veselka Koromana i Cuentos verídicos de la Guerra Patria Miroslava Međimorca. La Zonámbula je do sada objavila pet knjiga naših autora u prijevodu. Hrvatski književnici bili su nazočni i na mnoštvu književnih i društvenih događanja.
(DHK)