Domaćin Božici Brkan, Marku Greguru i Željki Lovrenčić bit će mr. sc. Luka Budak, ravnatelj Centra hrvatskih studija na Sveučilištu Macquarie

Književnici Božica Brkan, Marko Gregur i Željka Lovrenčić boravit će od 17. do 27. studenoga u Sydneyju, a posjetit će i Canberru.
Domaćin im je mr. sc. Luka Budak, ravnatelj Centra hrvatskih studija na Sveučilištu Macquarie, profesor, urednik časopisa Croatian Studies Review te član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvate.

Naši će književnici imati prigodu posjetiti fakultet na kojemu se, već trideset i dvije godine, njeguje i brižljivo čuva hrvatska riječ. Također će se susresti s književnicom i radijskom novinarkom Ivanom Bačić Serdarević, s članovima Hrvatsko-australskoga literarno-umjetničkog društva, članovima hrvatskoga društva „Sydney“ sa sjedištem u gradskoj četvrti Punchbowl te australskim književnicima.

U planu su posjeti i drugim hrvatskim klubovima, katoličkim misijama, te Nacionalnoj knjižnici u Canberri i Gradskoj knjižnici u Sydneyju. Program su financirali Gradski ured za kulturu Zagreba i Zaklada „Hrvatska kuća“ koja djeluju pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i Koprivničko-križevačka županija.
(http://dhk.hr)