Pred brojnom publikom u Herceg Novom nastupile su domaće klapeCastelnuovo, i klape Maris , Jadran, Bellezze, Bisernice Boke, Harmonija, AssaVoce, Incanto i kao specijalni gosti klape Kaše (Dubrovnik) i Contra (Split)

Na II. Internacionalnom susretu klapa u Herceg Novom nastupili su pred brojnom publikom hercegnovska klapa Castelnuovo, i klape Maris , Jadran, Bellezze, Bisernice Boke, Harmonija, AssaVoce, Incanto i kao specijalni gosti klape Kaše (Dubrovnik) i Contra (Split).
Sudionike i publiku pozdravio je počasni predsjednik Organizacijskog odbora Lazar Seferović, osnivač i više decenija voditelj klape Bokelji čiju tradiciju nastavlja CastelNuovo, klapa koju vodi Dušan Duje Tadić.
Seferović je pohvalio oživljavanje tradicije klapskog pjevanja u Herceg Novom i zahvalio članovima Organizacijskog odbora ( Jovanka Veljović, Dušan Milinović, Dušan Duje Tadić i Milutin Govedarica) ali i Općini i TO koji su podržali ovu manifestaciju.
Skalinadu je otvorila odbornica u SO Herceg Novi, Tamara Vujović, a u ime gradske turističke organizacije koja je pokrovitelj Skalinade publici i sudionicima obratila se Ana Stanišić.
Program “Skalinade”počeo je defileom hercegnopvske Gradske muzike. Trosatni program završen je zajedničkim nastupom Splićana koji su imali koncert,dijela članova ostalih klapa ali i publike koja im se pridružila u pjesmi.
(Radio Dux)