Vitafoods sajam u Ženevi okupio je ove godine oko 750 proizvođača, trgovaca i distributera iz 40- ak zemalja. Zajednički nastup domaćih tvrtki organizirala je prvi put Hrvatska gospodarska komora, koja je početkom godine osnovala Zajednicu proizvođača i veletrgovaca dodataka prehrani koja okuplja 40-ak članica

Promocija novih proizvoda, potpisani ugovori i novi poslovni kontakti obilježili su nastup hrvatskih izlagača na vodećem europskom sajmu iz područja nutricionizma, prirodne kozmetike, dodataka prehrani te funkcionalne hrane i pića Vitafoods, koji se od 5. do 7. svibnja 2015. održao u Ženevi. Zajednički nastup domaćih tvrtki Apipharma, PharmaS i Nemus Lex organizirala je prvi put Hrvatska gospodarska komora, koja je početkom godine osnovala Zajednicu proizvođača i veletrgovaca dodataka prehrani koja okuplja 40-ak članica. HGK je predstavljala Valentina Šimić iz Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo.
Na sajmu u Ženevi samostalno su se predstavile tvrtke Milsing i Vitastiq, koji bilježi pravi tržišni “boom” s prvim svjetskim osobnim uređajem za provjeru vitamina i minerala u tijelu Vita-stiq. I brzorastući PharmaS zadovoljan je nastupom u Ženevi, gdje su predstavili deset novih proizvoda. Nove kontakte za plasman svojih proizvoda u Poljsku ostvarila je i izvozno orijentirana Apipharma. Tvrtka Nemus Lex, koja na tržištu predstavlja proizvodnu liniju Pharmoval, sajam je iskoristila za svojevrsnu pretpremijeru novih proizvoda za jačanje imuniteta Imunosal i poboljšanje apetita A-petit koji još nisu predstavljeni u Hrvatskoj. Hrvatski veleposlanik u Švicarskoj Aleksanda Heina razgledao je sajam i hrvatski izložbeni prostor.
Na sajmu u Ženevi zagrebački Milsing prisutan je već osam godina i zadovoljni su poslovnošću sajma i porastom broja posjetitelja.
Vitafoods sajam u Ženevi okupio je ove godine oko 750 proizvođača, trgovaca i distributera iz 40- ak zemalja. Trodnevnu manifestaciju, koja promiče zdrav život i tržišne inovacije u brzorastućoj industriji dodataka prehrani, posjetilo je više od 14 tisuća znatiželjnih posjetitelja.

Pogledajte fotogaleriju