Sajam se održava od 16. do 21. siječnja, a posjetit će ga ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević

Na münchenskom sajmu “Bau 2017.” ove će se godine predstaviti rekordnih 19 hrvatskih izlagača, doznaje se u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja.

Radi se o jednom od najvećih sajmova za arhitekturu, građevinske materijale i sustave za poslovne i stambene zgrade te projektiranje interijera novih i postojećih zgrada, a na njemu će se ove godine predstaviti 2333 izlagača iz cijeloga svijeta.

“Bau 2017.” održat će se od 16. do 21. siječnja u Münchenu, a posjetit će ga ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, koji time želi dati potporu hrvatskim izlagačima, te se upoznati s novitetima iz područja gradnje i arhitekture.

Među 19 izlagača iz Hrvatske neki se predstavljaju po prvi put, primjerice splitska tvrtka Sprega. Na sajmu će, između ostalih, izlagati i Hrvatska gospodarska komora, Domprojekt, Exportdrvo, Fon, Lokve, Pan parket…

Na sajmu će biti predstavljeni materijali, tehnologije i sistemi za komercijalnu i stambenu izgradnju te za unutarnje radove, kako za nove zgrade, tako i za postupke rekonstrukcije i modernizacije postojećih zgrada. Sajam se proteže na više od 180.000 četvornih metara izložbenog prostora, te pokriva cijelu paletu tehnologije u međunarodnom graditeljstvu.

Predstavljanje rekordnih 19 hrvatskih izlagača pokazuje, ističu u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, izlazak iz krize i početak oporavka u graditeljstvu kao važnom sektoru koji doprinosi pokretanju investicijskih aktivnosti i oživljavanju općeg gospodarstva. Tome u prilog govori i za 22,64 posto povećanje izdanih građevinskih dozvola od siječnja do listopada 2016. u odnosu na isto razdoblje 2015.

Tu je i investicijski zamah u okviru programa energetske obnove zgrada javnog sektora, javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, višestambenih zgrada, komercijalnih zgrada, a uskoro i obiteljskih kuća.
(Hina)