U organizaciji splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića hrvatska diplomatkinja i književnica Tuga Tarle predstavila je svoju knjigu „Hrvatski iseljenički duhopis“

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika, podružnica Split, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića 4. studenoga hrvatska diplomatkinja i književnica Tuga Tarle predstavila je svoju knjigu „Hrvatski iseljenički duhopis.
Na predstavljanju su nastupili pjevački Gradskog zbora Brodosplit, a autoricu je publici predstavila Branka Bezić-Filipović, voditeljica Matičine podružnice. U jednosatnom predavanju, popraćenom video projekcijom, autorica je prezentirala dvadesetogodišnji presjek iskustava i spoznaja vezanih za sudbinu hrvatskih iseljenika širom svijeta, obuhvativši životne priče s tri kontinenta – gdje je radila u hrvatskim diplomatskim misijama na promidžbi hrvatske kulture.
Oživjela je, pred publikom koja je pomno pratila izlaganje, brojne sudbine Hrvata koji su potražili sreću izvan domovine. U okviru predavanja posvetila je pozornost i pomoći koju su mnogobrojni naši iseljenici pružali nesebično domovini tijekom Domovinskog rata te je u kratkim crtama iznijela i svoju tezu o potrebi osnutka muzeja iseljeništva kao trajnog spomenika hrvatskom čovjeku koji je najvrjedniji dio sebe ugradio u baštinu čovječanstva.