Originalne inovacije obilježile su nastup 13 hrvatskih inovatora i donijele im pet zlatnih, 6 srebrnih i dvije brončane medalje

Originalne inovacije obilježile su nastup 13 hrvatskih inovatora, poduzetnika i predstavnika akademske zajednice na prestižnom sajmu inovativnih proizvoda i rješenja u Ženevi od 29. ožujka do 2. travnja 2017.

Hrvatski inovatori osvojili su ove godine pet zlatnih, 6 srebrnih i dvije brončane medalje i dojam je da je razina izložaka na višoj inovativnoj razini nego lani, kazao je Zoran Barišić, tajnik Udruge inovatora Hrvatske i član međunarodnog ocjenjivačkog suda.
 


Hrvatski inovatori zadovoljni su nastupom na prestižnom sajmu u Ženevi. Vjeruju u nove poslovne kontakte ostvarene na sajmu na kojem su sudjelovali inovatori iz 40-tak zemalja. Hrvatska još uvijek ulaže manje od 1% te je brojem registriranih patenata i ulaganjima u znanost i inovacije i dalje na začelju Europske unije.

I ove godine ženevski Salon bilježi više od 45 tisuća posjetitelja od kojih značajni dio dolazi iz lokalne i međunarodne poslovne zajednice. Izložene inovacije ocjenjivao je međunarodni ocjenjivački sud u kojem je sudjelovalo više od 85 stručnjaka različitih profila. Hrvatske inovatore na sajmu je posjetio i Aleksandar Heina, hrvatski veleposlanik u Švicarskoj Konfederaciji, te generalni konzul RH u Švicarskoj Slobodan Mikac.

Opširnije, uz fotogaleriju