Hrvatsko društvo pisaca zajedno s projektom Enemies iz Londona i Hrvatskim P.E.N. centrom organizira predstavljanja i nastupe hrvatskih i britanskih pjesnika u Londonu, Zagrebu i Grožnjanu, gdje će se odvijati međunarodna pjesnička manifestacija “Šumski pjesnici”

Hrvatsko društvo pisaca zajedno s projektom Enemies iz Londona i Hrvatskim P.E.N. centrom organizira predstavljanja i nastupe hrvatskih i britanskih pjesnika u Londonu, Zagrebu i Grožnjanu, gdje će se odvijati međunarodna pjesnička manifestacija “Šumski pjesnici”.
Pjesnici Tomica Bajsić, Maja Klarić i Damir Šodan nastupit će 31. srpnja 2015. u Londonu, u Rich Mix Arts Centreu, u okviru projekta Enemies Croatia koji vodi jedan od najzanimljivijih mladih pjesnika i najagilnijih promotora poezije u Europi i svijetu, SJ Fowler. S hrvatskim će pjesnicima nastupiti i britanski pjesnici, u parovima: Damir Sodan & James Byrne / Tomica Bajsic & Sandeep Parmar / Maja Klaric & SJ Fowler / Tamar Yoseloff & Justin Hopper / Harry Man & Kirsty Irving / JT Welsch & Nathan Walker / JR Carpenter & Mary Paterson. Britanski pjesnici SJ Fowler, James Byrne, Sandeep Parmar nastupit će u Zagrebu, u četvrtak, 6. kolovoza 2015., u galeriji Academia Moderna (Šenoina 11) u 17 sati i u Cafeu U dvorištu (Žerjavićeva 7) u 20 sati.
U petak, 7. kolovoza, pjesnici će čitati u sklopu manifestacije “Šumski pjesnici” u Grožnjanu, kod ponora Butori kraj starog mlina, u prirodi, uz krijesove i glazbu.
U subotu, 8. kolovoza, bit će održana radionica “Pjesnici prevode pjesnike” u atriju galerije Fonticus u Grožnjanu.
Voditelj projekta je Tomica Bajsić. Ovaj projekt podupiru Zaklada Hrvatska kuća i Grad Zagreb.