Misu je predslavio fra Gojko Zovko u suslavlju čuvara svetišta mons. Tomislava Rogića. Liturgijsko pjevanje uljepšao je muški zbor Corus cantorus. Na koncu mise fra Gojko je čuvaru svetišta uručio potvrdu o donaciji 40.000 kuna prikupljenih u HKM Bern

U nedjelju, 26. srpnja crkva Hrvatskih mučenika bila je prepuna na župnoj misi u 10 sati, jer je ovo nacionalno svetište posjetila veća skupina hodočasnika Hrvata iz Švicarske, odnosno članova HK misije iz Berna na čelu s fra Gojkom Zovkom. Tom prilikom Hrvati iz Švicarske donijeli su i svoj dar za nastavak uređenja ovog nacionalnog svetišta.
Uz domaće župljane okupilo se stotinjak hodočasnika a misu je predslavio fra Gojko Zovko u suslavlju čuvara svetišta mons. Tomislava Rogića. Liturgijsko pjevanje uljepšao je muški zbor Corus cantorus. Na koncu mise fra Gojko je čuvaru svetišta uručio potvrdu o donaciji 40.000 kuna prikupljenih u HKM Bern. Župnik Tomislav zahvalio se fra Gojku i okupljenim vjernicima iz Berna na daru, a kao uspomenu fra Gojku uručio kipić sv. Ivana Pavla II. koji stoji na trgu pred crkvom.
Nakon mise hodočasnici su razgledali svetište, umjetnik Kuzma Kovačić protumačio je hodočasnicima značenje reljefa koji se upravo dovršava. Potom su u kripti svetišta pogledali kratki dokumentarni film „Od doseljenja Hrvata do izgradnje crkve Hrvatskih mučenika”. Uz tumačenje čuvara svetišta obišli su Spomen-park i muzej, a potom nastavili ugodno druženje uz ručak.
(IKA)