U sklopu 6. izdanja festivala bit će prikazano sedam recentnih hrvatskih filmova: ‘Zagreb Cappuccino’, ‘Balavica’, ‘Ljubavna odiseja’, ‘Happy Endings’, ‘Moj zanat’, ‘Naslovnica’ i ‘Kosac’ 

U sklopu 6. izdanja festivala Ja BiH… 5 dana Zagreba u Sarajevu od 25. do 29. svibnja bit će prikazano sedam recentnih hrvatskih filmova: ‘Zagreb Cappuccino’, ‘Balavica’, ‘Ljubavna odiseja’, ‘Happy Endings’, ‘Moj zanat’, ‘Naslovnica’ i ‘Kosac’.
Festival organizira udruga Ja BiH – Udruga za promicanje kulture i umjetnosti. Osnovni sadržaj rada i djelovanja udruge su prijateljstvo i ljubav dva grada – Sarajeva i Zagreba i dvije države, te druženje uz zajedničke programe u duhu multietičnosti.
Udrugu Ja BiH… su početkom 2010. godine utemeljili Ismet Efendić, Ivica Propadalo i Đelo Hadžiselimović, a proistekla je iz većeg broja realiziranih projekata usmjerenih na povezivanje Zagreba i Sarajeva, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Od 2012.godine udruga JA BiH… nastavlja pod organizacijsko-umjetničkim vodstvom Efendića i Propadala okupljati umjetnike i prijatelje umjetnosti obiju sredina, a otvorena je za sve dobre i sadržajne programe i ideje. Počelo je s filmom, pri čemu je velika motivacija bio Sarajevo Film Festival (SFF) pa se tako ustalio termin i mjesto održavanja (početak lipnja, Kino Meeting Point, službeno kino SFF-a, mjesec-dva prije održavanja SFFa-), dok je program u Zagrebu svake godine početkom rujna.
U sklopu festivala prikazat će se i sedam domaćih ostvarenja. Debitantski film Vanje Sviličić Zagreb Cappuccino, kratkometražni igrani film Igora Mirkovića Balavica, dugometražni dokumentarni film Tatjane Božić Ljubavna odiseja, igrani film Darka Šuvaka Happy Endings, dokumentarni film o Arsenu Dediću Moj zanat u režiji Mladena Matičevića, dokumentarni film o glumici Dolores Lambaši Naslovnica u režiji Silvane Menđušić i Kosac u režiji Zvonimira Jurića.
(Culturnet.hr)

Raspored projekcija