Noć hrvatskog filma otvorila je dr. Marija Dragica Anderle, dugogodišnja članica HKZ Mainz, a uz Hrvate, hrvatske filmove došli su gledati i Nijemci

U Mainzu je, u prostorijama Hrvatske kulturne zajednice, 17. rujna održana Noć hrvatskog filma. Otvorila ju je dr. Marija Dragica Anderle, dugogodišnja članica HKZ Mainz, a uz Hrvate, hrvatske filmove došli su gledati i Nijemci.
Prikazano je nekoliko odabranih filmova, od „Šegrta Hlapića“ za najmlađe pa do „Šagrinske kože“. Potom film “Tko pjeva zlo ne misli “, dokumentarac “Halo München” , „1001 crtež“ i “Od zrna do slike”.
Noć hrvatskog filma samo je jedna u nizu manifestacija koju organizira Hrvatska kulturna zajednica na čelu s predsjednicom Katicom Vraneša, povodom obilježavanja 25. godišnjice HKZ Mainz.
HKZ Mainz već 25 godina radi na očuvanju i razvoju hrvatskog kulturnog identiteta u gradu Mainzu i šire. Istovremeno je od svojeg osnivanja 1991. godine dala značajan doprinos u njegovanju prijateljstva gradova Mainza i Zagreba mostom koji spaja dvije kulture i dva naroda.
Povodom toga će se 24. rujna u Mainzu u prostorijama Njemačke gospodarske komore (IHK Rheinhessen) održati svečana akademija kojom će obilježiti 25 godina rada i to pod pokroviteljstvom Ranka Vilovića, veleposlanika RH U Berlinu. Te će večeri nastupiti Zbor i tamburaši HKZ Mainz, Muški komorni zbor Wiesbaden i Folklorna grupa Filip Grabovec Hrvatske katoličke misije u Mainzu.
(Fenix Magazin)