Hrvatski filmovi uvršteni su u natjecateljske programe FeKK YU i FeKK SLO, a programska sekcija Instant cult bila je posvećena opusu Igora Bezinovića

Festival kratgega filma FeKK održao se od 28. kolovoza do 2. rujna u Ljubljani. Hrvatski filmovi uvršteni su u natjecateljske programe FeKK YU (www.culturenet.hr) i FeKK SLO, a programska sekcija Instant cult bila je posvećena opusu Igora Bezinovića.
U međunarodnom natjecateljskom programu FeKK YU koji prikazuje autore s područja bivše Jugoslavije uvršteni su hrvatski animirani, igrani i dokumentarni filmovi. Od igranih filmova to su 13+ Nikice Zdunić, Kako je Iva otišla 16. rujna 2016. Tomislava Šobana i Pino Josipa Lukića, a od dokumentarnih After Party Viktora Zahtile i Oni samo dolaze i odlaze Borisa Poljaka te White Trash Sunčice Ane Veldić. Eksperimentalni film predstavljaju filmovi Kartograf Darie Blažević i Na plaži Gorana Škofića.
Hrvatsku selekciju zaključila su animirana ostvarenja Crvenkapica Redux Danijela Žeželja, ‘Stranac’ u mojoj glavi Petre Bakelić te kanadsko-hrvatska koprodukcija Ježeva kuća Eve Cvijanović (hrvatski koproducent je Bonobostudio).

Natjecateljski program FeKK SLO, koji je posvećen slovenskim autorima uključuje dvije hrvatske koprodukcije. To su animirani hrvatsko-slovenski film Noćna ptica Špele Čadež (hrvatski koproducent je Bonobostudio) i igrani slovensko-hrvatsko-austrijski film Sretno Orlo! Sare Kern (hrvatski koproducent je Kinorama).
Programska sekcija Instant cult posvećena je hrvatskom redatelju Igoru Bezinoviću, a slovenskoj publici predstavljeno je 10 njegovih kratkometražnih filmova. između ostalih, dokumentarni film Veruda – film o Bojanu koji je nagrađen na Zagrebdoxu i Liburnia film festivalu te igrani film Vrlo kratki izlet.
(HAVC)