U natjecateljskim programima prikazat će četiri animirana filma nastala u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji: Ježevu kuću, Manivald, Aerodrom i Only Lovers Leave To Die

Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi održat će se od 20. do 24. rujna, a u natjecateljskim programima prikazat će četiri animirana filma nastala u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji: Ježevu kuću, Manivald, Aerodrom i Only Lovers Leave To Die.

U kategoriju narativnih filmova uvršteni su kratkometražni filmovi Only Lovers Leave To Die redatelja Vladimira Kanića (hrvatski koproducent je Tvornica svjetlosti) te Manivald Chintis Lundgren (koproducent je Jadranska animacija). Oba filma natječu se u programu kratkometražnih filmova.

U tom natjecateljskom programu pridružit će im se kratkometražni film Aerodrom švicarske redateljice Michaele Müller koji je nastao u koprodukciji hrvatske Kinorame. Film se nalazi u nenarativnoj kategoriji.

Nagrađivani film Eve Cvijanović Ježeva kuća igrat će u programu namijenjenom mladoj publici u dobi od 6 do 12 godina, koji je također natjecateljski. Ježevu kuću koproducirao je Bonobostudio.

Ove godine, Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi primio je 1992 prijave iz 85 zemalja. Od toga je u natjecateljski program odabrano 105 kratkometražnih i 5 dugometražnih. Uz to, u revijalnom programu bit će prikazano 45 filmova kanadskih, međunarodnih i studentskih autora. Festival već 41 godinu privlači zaljubljenike u animaciju, umjetnost i film iz cijelog svijeta, a i ove godine pripremljen je raznovrstan program uz brojne radionice i panel diskusije.
(HAVC)