Prikazani su dokumentarac „Bolesno“ Hrvoja Mabića, komedija „Ministarstvo ljubavi“ Pave Marinkovića, drama „S one strane“ Zrinka Ogreste i kratki film „Po čovika“ Kristine Kumrić

Misija festivala „Let’s CEE“, koji se ovih dana odvija u Beču, je pokazati filmske produkcije iz centralne i istočne Europe Na programu su igrani, dokumentarni i kratki filmovi kojima se predstavlja šaroliko stvaralaštvo ovoga prostora. Na programu su i 4 hrvatska filma.

Prošli četvrtak i petak su na festivalu predstavili dokumentarac „Bolesno“ hrvatskoga režisera Hrvoja Mabića. Režiser Mabić bio je oduševljen reakcijama publike, koja je poslije projekcije imala mogućnost s njime diskutirati.

Festival Let’s CEE Film se u Beču organizira od 2012. Na programu su većinom filmovi premijerno prikazani u Austriji, a prikazuju ih u bečkim kinima Urania Kino, Actor’s Studio i Village Cinema. Osim filmova, na programu festivala su i radionice, izložbe i koncerti.

U subotu i nedjelju na programu su bila još dva hrvatska filma, komedija „Ministarstvo ljubavi“ poznatoga redatelja i pisca Pave Marinkovića i drama „S one strane“ Zrinka Ogreste. Projekcijama su nazočila oba režisera i glumci Ksenija Marinković i Lazar Ristovski. Kratki film „Po čovika“ redateljice Kristine Kumrić prikazan je u ponedjeljak , 27. ožujka.
(Hrvatska redakcija ORF-a)