Na osmom Međunarodnom festivalu animacije Anima 2015., u argentinskom gradu Cordobi, bit će prikazana četiri filma, a na 21. međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Encounters u Bristolu tri animirana filma i kratkometražni igrani film „Kokoška“ Une Gunjak

Ukupno sedam hrvatskih animiranih filmova i jedan kratkometražni igrani film bit će prikazani na međunarodnim festivalima u Argentini i Velikoj Britaniji, izvijestio je u srijedu Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).
Na osmom Međunarodnom festivalu animacije Anima 2015., koji se u argentinskom gradu Cordobi održava od 10. do 12. rujna, bit će prikazana četiri filma.
U natjecateljski program festivala uvršteni su filmovi „Wiener Blut“ u režiji Zlatka Boureka i Pavla Štaltera te manjinska hrvatska koprodukcija „Život s Hermanom H. Rottom“ autorice Chintis Lundgren. U selekciji animiranih filmova za djecu bit će prikazan „Skriveni talent“ Mirana Miošića, a u programu Svjetska panorama „Stakleni čovjek“ Daniela Šuljića.
Nekoliko dana poslije toga, na 21. međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Encounters, koji se od 15. do 20. rujna održava u Bristolu, bit će prikazana tri hrvatska animirana filma i kratkometražni igrani film „Kokoška“ Une Gunjak.
Animirani filmovi „Ljubav i prijevozna sredstva“ Draška Ivezića, „Zašto su došli vlakom“ Joška Marušića i „Slom“ Davida Lovrića bit će prikazani u natjecateljskom programu, dok će „Kokoška“ biti prikazana u popratnom programu Short Matters.
Festival Encounters jedan je od vodećih festivala animiranog i kratkometražnog filma u Velikoj Britaniji, a festivalski pobjednici izravno su nominirani za nagradu BAFTA, Oscar, nagradu Europske filmske akademije i Cartoon d’Or.
(Hina)