Komedija ‘Comic Sans’ redatelja Nevija Marasovića uvrštena je u međunarodni natjecateljski program festivala, a film 8. ožujka kreće u redovitu kinodistrubuciju u Hrvatskoj

Komedija ‘Comic Sans’ redatelja Nevija Marasovića uvrštena je u međunarodni natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu – FEST čije će se 46. izdanje održati od 23. veljače do 4. ožujka 2018. Bit će to ujedno i svjetska premijera filma koji 8. ožujka kreće u redovitu kinodistrubuciju u Hrvatskoj. Osim toga, na istom će se festivalu prikazati i ‘Agape’ Branka Schmidta, ‘Egzorcizam’ Dalibora Matanića, ‘Fuck Off I Love You’ Anđela Jurkasa i ‘Žaba’ Elmira Jukića.
U glavnom natjecateljskom programu koji je međunarodnog karaktera prikazat će se 16 ostvarenja (iz 12 zemalja), među kojima i dva hrvatska naslova. Riječ je o Comic Sansu redatelja Nevija Marasovića i dugometražnom igranom filmu Agape Branka Schmidta. Podsjetimo, prošle godine glavnu nagradu FEST-a odnio je Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić, a filmove 46. FEST-a ocjenjivat će žiri u sastavu: Milčo Mančevski, redatelj, predsjednik žirija (Makedonija, SAD), Mila Turajlić, glumica (Srbija), Jovan Jovanović, redatelj (Srbija), Gordan Kičić, glumac (Srbija) i Elma Tataragić, festivalska selektorica (BiH).
Egzorcizam Dalibora Matanića prikazuje se u sklopu nenatjecateljskog programa pod nazivom ‘Specijalne projekcije’. Ovaj psihološki horror nedavno je osvojio Grand Prix za najbolji film na međunarodnom filmskom festivalu fantastike u Braziliji što je bio prvi međunarodni festival na kojem je Matanićev film sudjelovao i prva nagrada koju je osvojio. U ostalim nenatjecateljskim sekcijama FEST-a prikazat će se još dva domaća naslova: Fuck Off I Love You Anđela Jurkasa i manjinska hrvatska koprodukcija Žaba Elmira Jukića (hrvatski koproducent je Propeler Film). (HAVC)