U programu ’15 dana autora’ (‘Quinzaine des réalisateurs’) prikazat će se kratkometražni igrani film Trešnje Dubravke Turić

Na 70. izdanju Filmskog festivala u Cannesu, koji se održava od 17. do 28. svibnja, u programu ’15 dana autora’ (‘Quinzaine des réalisateurs’) prikazat će se kratkometražni igrani film Trešnje Dubravke Turić, a Hrvatski audiovizualni centar i ove će godine promovirati hrvatsku kinematografiju u sklopu Filmskog sajma.

Program „15 dana autora“ („Quinzaine des réalisateurs“) ove se godine po 49. put održava od 18. do 28. svibnja, paralelno s festivalom u Cannesu, te predstavlja nova redateljska imena otkrivajući autore snažnih i jedinstvenih poetika. Kroz povijest ovaj je program pažnju šire publike i kritike skrenuo na neke od najuspješnijih redatelja današnjice poput Wernera Herzoga, Martina Scorseseja i Kena Loacha.

Hrvatski audiovizualni centar desetu godinu predstavlja hrvatsku kinematografiju na Filmskom sajmu (Marché du film). U sklopu market-projekcije bit će prikazan Moj život bez zraka, dugometražni dokumentarni film redateljice Bojane Burnać koji je svjetsku premijeru imao na prestižnom Kanadskom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma HotDocs. Također, predstavnici Centra će kroz publikacije, sastanke, digitalne platforme te market-projekcije filmskim profesionalcima na sajmu – kupcima i festivalskim selektorima – ponuditi dovršene hrvatske filmove svih rodova i vrsta. U svrhu promocije aktualne hrvatske filmske produkcije izdana je promotivna publikacija What’s Cooking in Croatia? II/2017 s fokusom na nove hrvatske filmove, koja se može preuzeti na ovoj poveznici www.havc.hr.

U svrhu promocije kratkometražnog filma, Hrvatski audiovizualni centar osigurao je prostor za hrvatske naslove na Short Film Corneru – platformi za susrete, umrežavanje, razmjenu ideja i promociju među profesionalcima s kratkometražne filmske scene.
(HAVC)