Kratkometražni ‘Pikink ‘redatelja Jure Pavlovića bit će prikazan u programu ‘Generation 14plus’, a u sklopu programa Berlinale Talents predstavit će se i dva hrvatska producenta. Zvonimir Munivrana i Danijel Pek, koji će predstaviti svoja tri projekta u nastanku: dugometražni igrani film Goran u režiji Nevija Marasovića, dugometražni dokumentarni film Rode u režiji Tomislava Jelinčića te kratkometražni igrani film Oko za oko Antonete Kusijanović

65. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu održava se od 5. do 12. Veljače. U sklopu programa ‘Generation 14plus’ premijerno će biti prikazan kratkometražni film ‘Piknik’ Jure Pavlovića, dok će se na networking platformi Berlinale Talents predstaviti dva hrvatska producenta: Zvonimir Munivrana i Danijel Pek.
Kratkometražni ‘Pikink ‘redatelja Jure Pavlovića bit će prikazan u programu ‘Generation 14plus’, natjecateljskom programu sastavljenom od filmova koji su tematski usmjereni djeci i adolescentima. Priča je to o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu u kaznionicu na Igmanu. Pavlović je s Piknikom prošle godine sudjelovao na radionici Short Film Station Berlinale Talents Platforme, a isti je projekt prošle godine predstavljen i u sklopu Euro Connectiona na Sajmu kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu.
U sklopu programa Berlinale Talents, platforme usmjerene umrežavanju i usavršavanju, predstavit će se i dva hrvatska producenta. Zvonimir Munivrana iz produkcijske kuće Corvus film producirao je dugometražne igrane filmove Posljednja volja i Djeca jeseni, za koji je napisao i scenarij, te mini-seriju U stanici. Danijel Pek iz produkcijske kuće Antitalent Produkcija najpoznatiji je po dugometražnom igranom filmu Vis-À-Vis, a na Berlinaleu će predstaviti svoja tri projekta u nastanku: dugometražni igrani film Goran u režiji Nevija Marasovića, dugometražni dokumentarni film Rode u režiji Tomislava Jelinčića te kratkometražni igrani film Oko za oko Antonete Kusijanović.
U sklopu festivala održava se i sajam audiovizualne industrije European Film Market (EFM). Hrvatski audiovizualni centar na sajmu će imati svoj štand u muzeju Martin-Gropius-Bau, gdje će zainteresirani festivalski selektori, distributeri i ostali filmski profesionalci moći dobiti sve informacije o suvremenoj hrvatskoj kinematografiji. Za potrebe promocije i plasmana izdana je i posebna publikacija Love Croatian Features 2015, namijenjena dugometražnim filmovima čiji se završetak planira do lipnja 2015., a koja se može preuzeti na poveznici.
(www.havc.hr)