Kratkometražni igrani film 13+ na rasporedu FIPA-e je 26. siječnja u 11. 30 sati, a jedan je od 30 naslova koji konkuriraju za dvije nagrade koje se dodjeljuju u sekciji Novi talent (New Talent)

Kratkometražni igrani film ’13+’ Nikice Zdunić prikazuje se u natjecateljskom programu Novi talent (New Talent), a osim toga hrvatska producentica Ankica Jurić Tilić na istom je festivalu članica žirija ERASMUS za filmske uratke mladih odnosno studenata filmskih škola. Ugledni 31. međunarodni festival audiovizualnih programa – FIPA održava se od 23. do 28. siječnja u francuskom Biarritzu.
’13+’ je priča o djevojčicama Janki i Zorani koje polako ulaze u tinejdžerski svijet. Prošle godine na Danima hrvatskog filma Nikica Zdunić dobila je nagradu za najbolji scenarij, a Denis Golenja nagrađen je za najbolju montažu. Film je 2017. također prikazan na Pulskom filmskom festivalu, Sarajevo film festivalu te na Međunarodnom susretu studenata filma koji se održavao u sklopu Međunarodnog filmskog festivala San Sebastian.

Kratkometražni igrani film 13+ na rasporedu FIPA-e je u petak, 26. siječnja u 11. 30 sati, a jedan je od 30 naslova koji konkuriraju za dvije nagrade koje se dodjeljuju u sekciji Novi talent (New Talent) u sklopu koje će se i prikazati.
Usto hrvatska producentica Ankica Jurić Tilić na ovogodišnjoj će FIPA-i biti jedan od članova žirija ERASMUS za filmske uratke mladih, odnosno studenata filmskih škola.
31. međunarodni festival audiovizualnih programa – FIPA traje šest dana, a održava se od 23. do 28. siječnja u francuskom Biarritzu. Ambicija mu je predstaviti najbolje od nezavisne, inovativne, raznolike i kreativne produkcije. Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala.
(HAVC)