U utrci za najbolji dokumentarni film natjecat će se ostvarenja “Iza lica zrcala” redateljice Katarine Zrinke Matijević te “Kino otok” koji je režirao Ivan Ramljak. Ta dva hrvatska dokumentarca u Sarajevu će imati međunarodnu premijeru

Dva hrvatska dokumentarna filma uvrštena su u natjecateljski program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF)
koji se održava od 12. do 20. kolovoza, objavljeno je iz uprave te najveće regionalne filmske smotre.
U utrci za najbolji dokumentarni film natjecat će se ostvarenja “Iza lica zrcala” redateljice Katarine Zrinke Matijević te “Kino otok” koji je režirao Ivan Ramljak. Ta dva hrvatska dokumentarca u Sarajevu će imati međunarodnu premijeru.
Za najbolji dokumentarni film kandidirano je 21 dokumentarno ostvarenje, a među njima su još dvije hrvatske koprodukcije. Riječ je o srpsko-hrvatsko-njemačkoj koprodukciji “Četiri pasoša” Mihajla Jevtića te o filmu “Zid smrti, i tako to” redatelja Mladena Kovačevića snimljenom u hrvatsko-srpskoj koprodukciji.
U sklopu natjecateljskog programa dokumentarnog filma svjetske će premijere imati slovenski film “Granice” u režiji Damjana Kozolea te čak tri bosanskohercegovačka ostvarenja koja potpisuju Namik Kabil (Srce od drveta), Tarik Hodžić (Scream for me Sarajevo) i Pero Pavlović (Svetlana). (Hina)