Hrvatski filmaši sudjeluju u pet festivalskih programa, a na festivalu će se ukupno prikazati 98 filmova u 14 kategorija

Na 11. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs koji se održava od 7. do 14. svibnja u Beogradu hrvatski filmaši sudjeluju u pet festivalskih programa, a na festivalu će se ukupno prikazati 98 filmova u 14 kategorija.
U natjecateljskom programu srpskog filma prikazuju se manjinske hrvatske koprodukcije Kada dođu svinje (Šta čekamo baba) Biljane Tutorov te Slatko od ništa Borisa Mitića – satirična dokumentarna parabola koja 7. svibnja otvara festival projekcijom u Sava centru.
U programu Specijalne projekcije, koji je posvećen aktualnim temama iz država bivše Jugoslavije, prikazat će se tri hrvatska naslova. Beogradska će publika tako moći pogledati dugometražni Ruski film ceste Dmitriija Kalashnikova, a na rasporedu su i međunarodna premijera novog filma Miroslava Sikavice Glasnije od oružja te svjetska premijera filma Hram cvijeća Irene Škorić.
Selekcija Front Page prikazuje najvažnija aktualna politička i sociološka događanja u svijetu, a u sklopu tog programa beogradskoj publici predstavit će se češko-hrvatska koprodukcija redatelja Jana Geberta U slučaju rata.
Kratkometražni dokumentarni filmovi Majči Josipa Lukića te Lovettovi Igora Bezinovića uvršteni su u Fireworks program koji se bavi uzbudljivim ljudima i događajima. Osim toga, u programu namijenjenom biografskim dokumentarnim filmovima, prikazat će se i Mapa puna snova Danila Lola Ilića.
Ovogodišnji Industry program okupit će brojna imena dokumentaristike, koji će u okviru Beldocsa razmjenjivati svoja profesionalna iskustva. Voditelj ovogodišnjeg izdanja je M. Cem Ostufekci koji naglašava da će Beldocs in Progress biti najznačajniji dio tog programa. U sklopu Beldocs in Progress, između ostalih, predstavit će se i dugometražni dokumentarni film Telenovela: Gris y Multicoclor u režiji Filipa Martinovića nastao u španjolsko-srpsko-hrvatskoj koprodukciji te Muzej revolucije Srđana Keče nastao u srpsko-hrvatskoj koprodukciji. (HAVC)