Liana je mobilna aplikacija koju su razvili hrvatski developeri čiji je cilj povezati iseljenike ili pak osobe koje govore isti jezik u stranim državama, a logiranje je vrlo jednostavno – možete iskoristiti svoj Facebook profil ili se možete ulogirati putem e-mail adrese

Liana je mobilna aplikacija koju su razvili hrvatski developeri čiji je cilj povezati iseljenike ili pak osobe koje govore isti jezik u stranim državama, a prve reakcije su i više nego pozitivne.
U inozemstvu ste, a želite stupiti u kontakt s osobama koje govore vašim materinjim jezikom? Zahvaljujući nedavno lansiranoj mobilnoj aplikaciji Liana, taj zadatak nikad nije bio lakši. Liana će iseljenicima i svima koji u stranim zemljama tragaju za daškom domaćeg uvelike olakšati pronalazak takvih osoba.
-Logiranje u Lianu je vrlo jednostavno, možete iskoristiti svoj Facebook profil ili se možete ulogirati putem e-mail adrese, nakon čega možete pretražiti korisnike u svom ili u gradu u koji putujete, po nacionalnosti ili jeziku kojim govorite. U tom trenutku samo ste nekoliko klikova udaljeni od razmjene direktnih poruka s drugim korisnicima. Zamišljamo Lianu kao „Whatsapp“ za iseljenike; rekao nam je Krešimir Drvar o svom novom projektu.
Liana je eliminirala aspekt nelagode koji obično prati upoznavanja novih ljudi. Korisnici su tagirani trima oznakama – lokacijom, zemljom porijekla i jezicima koje govore – što vam omogućava da brzo i praktično pronađete svoje sunarodnjake ili ljude koji govore vaš jezik u bilo kojem gradu. Još jedna vrijednost Liane je što unutar nje s drugim korisnicima možete razmjenjivati besplatne SMS poruke.
Aplikacija je jednostavna za korištenje, pokriva cijeli svijet i moguće ju je besplatno preuzeti za iOS uređaje. Prve povratne informacije su više nego pozitivne i već se radi na verziji za Android pametne uređaje.
(itunes.apple.com)