U organizaciji Hrvatske zajednice Kroatien iz Neu Isenburga, a pod pokroviteljstvom GK RH u Frankfurtu, održat će se dvodnevni Hrvatski dani kulture 2016. Partneri ovogodišnjih Dana su Trgovački centar u Neu-Isenburg i Hrvatska centrala za turizam iz Frankfurta

U organizaciji Hrvatske zajednice Kroatien iz Neu Isenburga a pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata RH u Frankfurtu na čelu s gk Vladimirom Duvnjakom, u Neu Isenburgu će se u petak i subotu, 24. i 25. lipnja, održati Hrvatski dani kulture 2016. Partneri ovogodišnjih Dana su Trgovački centar u Neu-Isenburg i Hrvatska centrala za turizam iz Frankfurta.
Hrvatska zajednica Kroatien u Neu-Isenburg već više od 23 godina doprinosi uspješnoj integraciji hrvatskih građana u njemačko društvo, a manifestacija započinje programom Hrvatski dan literature. U prizemlju novog trgovačkog centra Isenburg Zentrum najprije će u 11,30 Ivica Košak, predsjednik Hrvatske zajednice Wiesbaden, hrvatskim i njemačkim gostima predstaviti pismo glagoljicu. U nastavku programa, u 14.00 sati na programu je čitanje bajki Ivane Brlić Mažuranić iz knjige „Šuma Striborova“. Bajke čitaju Maleni i Martin Novokmet. Program završava predstavljanje romana „Grijesi“, autorice Marijane Dokoze. Predstavljanje počinje u 15,00 sati.
Subotnji program počinje u 11 sati, također u Isenburg Zentrumu, a otvaraju ga najmlađi članovi Folklorne skupine DijasKorak. U 12,00 sati odvijat će se pozdravni govori gradonačelnika Neu Isenburga Herberta Hunkela, gk Vladimira Duvnjaka i predsjednice Hrvatske zajednice Kroatien Ivke Bošković. Slijedi program za djecu i odrasle koji vole bajke nastavkom čitanja „Šume Striborove“. Od 15,30 na programu su nastupi članova Folklorne skupine DijasKorak. Program završava oko 18.00 sati.
Događanja se potom sele u prostore Hrvatske zajednice Kroatien (Hugenottenalle 82, 63263 Neu-Isenburg) gdje dvodnevni program završava zabavnom večeri koja počinje u 18:30 i traje do 22:00 sata. Domaćini priređuju tipična njemačka lokalna, ali i hrvatska jela te kavu i kolače. Tijekom programa zatvaranja posjetitelji će moći pogledati izložbu slika devetogodišnjeg učenika Luke Viševića iz Neu Isenburga.
(Fenix Magazina)