Sezona balova i plesnih zabava u veljači je vrlo živa među Hrvatima u Mađarskoj. Priređuju se u Barči, Mohaču, Šeljinu, Baji, Baćinu, Kaćmaru, Čikeriji, Dušnoku i Tukulji

Sezona balova i plesnih zabava u veljači je vrlo živa među Hrvatima u Mađarskoj. Priređuju se u Barči, Mohaču, Šeljinu, Baji, Baćinu, Kaćmaru, Čikeriji, Dušnoku i Tukulji.
U organizaciji gradske Hrvatske samouprave, uz potporu Hrvatske samouprave Šomođske županije i Zajednica podravskih Hrvata , u subotu, 6. veljače, priređuje se tradicionalni Hrvatski bal u svečanoj dvorani Gimnazije Ferenca Széchenyija u Barči. U programu u 19 sati nastupa domaći KUD Podravina, a na balu svira Orkestar Vizin i Top team.
U subotu, 6. veljače, u športskoj dvorani priredit će se Šokački bal u Mohaču. Večer će započeti kulturnim programom u 20 sati u kojem će sudjelovati čepinski KUD «Ivan Kapistran Adamović». Nakon programa slijedi bal uza svirku Orkestra Poklade.
U Baćinu se održava plesna zabava 13. veljače uz garski TS „Bačka”. U organizaciji gradske Hrvatske samouprave, 13. veljače u blagovaonici osnovne škole u Šeljinu priređuje se redoviti šeljinski Hrvatski bal. Program počinje u 19 sati, a na balu svira Orkestar «Juice».
Na bajskoj Fancagi Bunjevačko prelo se priređuje 20. veljače uz bajski Orkestar „Čabar”. U Kaćmaru se 20. veljače priređuje Hrvatski bal, svira Orkestar “Juice”(Pečuh). Plesna preljska zabava je u Čikeriji 27. veljače uz bajski Orkestar „Čabar”.
Racko prelo u Dušnoku i plesna zabava je 27. veljače uz Orkestar Krunoslava Agatića Kiće iz Tukulje.
U gradskoj Knjižnici i općeprosvjetnome centru u Tukulji u subotu, 6. veljače, od 20 sati se priređuje Racki bal. Sviraju mjesni sastav Kolo i lovranski sastav Selo. (www.glasnik.hu)