U glazbenom dijelu priredbe nastupili su pjevač Oliver Dragojević i VIS Dupini, TS Behar iz Slavonskog Broda, ženska klapa Luna iz Zadra i kulturno umjetnička društva “Rašcica” i “Naši običaji” iz Beča

Tradicionalni, 24. Hrvatski bal u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport, otvoren je 13. veljače u svečanoj dvorani Arcotela Wimberger u Beču.
Bal je okupio oko 700 Hrvata iz Beča i cijele Austrije, njihove goste iz Hrvatske, prijatelje Austrijance te pokrovitelje priredbe.
Prigodom otvorenja bala, predsjednik Austrijsko-kulturne zajednice za kulturu i sport Miroslav Piplica naglasio je kako je bal postao tradicija i simbol zajedništva i okupljanja Hrvata i njihovih gostiju u austrijskoj metropoli. “Bal je prigoda zajedničkog druženja i susreta u posebnom ozračju, ali i potvrda očuvanja kulture i običaja naših ljudi u Beču”, rekao je Piplica.
Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i sport osnovana je 1990. godine, a koordinira rad 26 hrvatskih udruga i dviju sportskih liga hrvatskih građana u Beču. Ima više od 5 000 članova te se, prema Pipličinim riječima, ubraja u “jednu od najbrojnijih zajednica Hrvata u Europi i svijetu”. Hrvatski bal je jedna od najznačajnih godišnjih kulturnih priredaba te zajednice.
Ove godine bal se održava pod pokroviteljstvom grada Beča i hrvatskog veleposlanstva u Austriji.
U glazbenom dijelu priredbe nastupili su pjevač Oliver Dragojević i vokalno instrumentalni sastav Dupini, tamburaški sastav Behar iz Slavonskog Broda, ženska klapa Luna iz Zadra i kulturno umjetnička društva “Rašcica” i “Naši običaji” iz Beča.
(Hina/Laudato)

Pogledajte fotografije