Predstavljanje dvanaest hrvatskih tvrtki na Wittelsbacherplatzu organizira Udruženje vinarstva pri HGK i HTZ, a posjetitelji će moći uživati u najboljim hrvatskim vinima i gastro delicijama

Dvanaest hrvatskih tvrtki, među kojima su Badel 1862, Dingač Skaramuča, Kutjevo, Maraska, OPG Rajka Dvanajščak, Osilovac – Feravino, PP Orahovica, PZ Masvin, PZ Vrbnik, Zigante Tartufi, Aura Delikatessen i Baba delicije – Kuća pršuta, predstavit će svoja vina i hranu pod brandom “Vina Croatia – vina mosaica” u Münchenu od 18. do 20. svibnja.
Predstavljanje na poznatom Wittelsbacherplatzu organizira Udruženje vinarstva pri HGK i HTZ, a posjetitelji će u razdoblju od 12 do 21 sati moći uživati u najboljim hrvatskim vinima i gastro delicijama.
Prvoga dana, 18. svibnja, u restoranu Garden u hotelu Bayerischer Hof, će se održati stručno vođeno kušanje vina (Masterclass) za vinske stručnjake pod vodstvom Ivana Barbića, MW.
HGK ovakvim akcijama nastoji preko svog Udruženja vinara doći do novih tržišta i novih kupaca, a promocije će se nastaviti i u drugim zemljama iz kojih turisti dolaze u Hrvatsku.
Projekt „Vina Croatia – Vina Mosaica“ okuplja domaće proizvođače vina s ciljem pozicioniranja Hrvatske na vinskoj karti svijeta. Proizvođači na tržište izlaze zajednički, s prepoznatljivim brandom, nastojeći povećati prodaju na domaćem i stranom tržištu te povećati konkurentnost domaćih vina. Kod predstavljanja hrvatskih vina naglasak je na povijesnoj baštini proizvodnje, kvaliteti, jednostavnosti i pristupačnosti.
(Fenix Magazin)