Još jedna večer u Stuttgartu okupila je brojne iseljene Hrvate na jednom mjestu. Ovaj put u organizaciji HNK Slaven iz Stuttgarta. Oni su pod vodstvom Kristiana Kere organizirali Hrvatsku večer u Degerlochu kod Stuttgarta i okupili petstotinjak gostiju koje je zabavljao Lotus band iz Karlovca.

– Svake godine govorim kako će mi biti to zadnja organizacija na području Stuttgarta, ali isto tako svake godine me vuče ta želja da okupim određeni broj Hrvata koji vole zabavnu glazbu. Kad vidim da na ovu večer dolaze Naši ljudi ne samo s područja Stuttgarta već i Strasburga ili bavarskog Regensburga. To mi je motiv da idem dalje s organizacijom – kaže Kera.

Lotus Band iz Karlovca uspio je na plesni podij privući i mlađu i stariju generaciju, ali i donijeti i glazbene hitove iz cijele Hrvatske, od Slavonije, preko Posavine do Dalmacije.

– Trebalo bi biti više ovakvih zabavnih večeri. Mi Hrvati u Baden-Württembergu smo toliko rasprostranjeni, ima nas posvuda i ovakve večeri nas uspiju okupiti na jednom mjestu, što je izvanredna prilika za druženje i upoznavanje – kazala je Maša Tolić.

Tekst: Kristijan Bodrožić (FenixMagazin)