Za kulturni dio programa pobrinuli su se članovi KUD-a Croatia sa svojim gostima iz KUD-a Kvirin iz Kleinmünchena – Linza. Zabavni dio programa uljepšali su tamburaši TS Kvirin, Obiteljski bend Prankići iz Beča i DJ Krmak

Tradicionalno, u subotu, 2. travnja , u austrijskom St. Pöltenu održana je VI. Hrvatska večer. Višemjesečnu pripremu i organizaciju proveli su članovi Kluba Croatia. Pozivu se odazvalo oko 400 gostiju. Za kulturni dio programa pobrinuli su se članovi KUD-a Croatia sa svojim gostima iz KUD-a Kvirin iz Kleinmünchena – Linza.
KUD Croatia je uvodnom pjesmom „Dobro večer, dobri ljudi“ pozdravio goste, a KUD Kvirin je izveo tri koreografije (dječji plesovi, narodni plesovi iz Slavonije, narodni plesovi Hrvata središnje Bosne). Domaćin je kulturni dio programa završio koreografijom „Split“.
Pozivu na druženje odazvala se i dr. sc. Vesna Cvjetković, veleposlanica Republike Hrvatske u Beču. Priredbi su nazočili zastupnik u državnom vijeću mag. Friedrich Ofenauer, pročelnici grada mag. Ingrid Heihs i Peter Franz Krammer, zastupnica u gradskoj skupštini Mirsada Župani i fra Ilija Mijatović, dušobrižnik HKM St. Pölten. Tijekom večeri pridružio im se i gradonačelnik St. Pöltena mag. Matthias Stadler.
Uzvanici su pozdravili goste, a fra Ilija Mijatović je vodio molitvu. Za jelo se pobrinuo „Gasthof Zur Sonne“ u vlasništvu Christine i Denisa Lesičkog, a za kolače vrijedne članice Kluba Croatia i prijatelji. Organizatori i sponzori pripremili su i bogatu tombolu. Zabavni dio programa uljepšali su tamburaši TS Kvirin, Obiteljski bend Prankići iz Beča i DJ Krmak.

Fotogalerija