U sklopu adventskog programa, u organizaciji udruge „Hrvatski san, nastupili su Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Petar Zoranić iz Zadra, zagrebački Ženski vokalni ansambl Zwizde i dubrovačka klapa Kaše

Hrvatske udruge iz Salzburga pripremile su bogati program, koji traje tijekom cijelog prosinca, i u sklopu kojeg su se brojnoj austrijskoj i hrvatskoj publici predstavili renomirani hrvatski ansambli.
Na središnjem gradskom trgu u Salzburgu, u sklopu adventskog programa u organizaciji udruge „Hrvatski san“, nastupila su tri hrvatska ansambla. Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Petar Zoranić“ iz Zadra nastupilo je 8. prosinca, a dan kasnije je brojnu publiku razveselio nastup Ženskog vokalnog ansambla „Zwizde“ iz Zagreba i 16. prosinca dubrovačke klapa „Kaše“.
Božićna proslava Hrvatskog centra i Hrvatske katoličke župe Salzburg održana je 9. prosinca. U sklopu proslave bogatu hrvatsku tradicijsku glazbenu baštinu predstavila su četiri ansambla – KUD-a Jankovci iz Starih Jakovaca, KUD-a Kvirin iz Linza, KUD-a Ruža Hrvatska iz St. Johanna im Pongau i banda VIS Jukić iz Sarajeva.
Svi nastupi s različitim vokalnim repertoarom – od klasike do tradicijske glazbe Slavonije i Dalmacije – na najbolji način su predstavili hrvatsku glazbenu baštinu. (https://www.facebook.com/Veleposlanstvo-Republike-Hrvatske-u-Be%C4%8Du-1007676345939982/)