Studentica Dina Levačić postala je prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala krug oko Manhattana u duljini od 46 kilometara

Dina Levačić, studentica 3. godine preddiplomskog studija Rehabilitacija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, postala je prva osoba iz Hrvatske koja je 25. lipnja preplivala krug oko Manhattana u duljini od 46 kilometara.

Dina je preplivala dionicu koja je prolazila ispod 20 mostova koji povezuju Manhattan s ostalim dijelovima New Yorka. Među njima su najpoznatiji Brooklynski most i najduži – most Georgea Washingtona, koji povezuje Manhattan s New Jersyjem. Plivala je od južnog rta u čijoj blizini su nekada bile srušene zgrade Svjetskoga trgovačkog centra, uz East River, rijekom Harlem i na kraju kroz rijeku Hudson.

Ovo preplivavanje početak je projekta Trostruka kruna u sklopu kojeg je Dina namjerava postati prva osoba iz Hrvatske koja je otplivala oko Manhattana 46 kilometara te će u kolovozu otplivati od otoka Catalina do Los Angelesa u duljini od 34 kilometra i u rujnu namjerava preplivati preko La Mancha, također u duljini od 34 kilometra.
(www.unizg.hr)

Više