Pobjedu je odnijela učenica Katarina Duvnjak iz Liestala koja je oduševila sve prisutne svirajući harfu

Manifestacija ‘Hrvatska škola traži zvijezdu’ po prvi put je održana u Freienbachu, a organizirale su je učiteljice hrvatske nastave i Udruga roditelja HDŠ.
Pred učenicima nije bio lagan zadatak – trebalo je oduševiti publiku i komisiju svojim talentom plesa, pjevanja, sviranja ili glume. Povjerenstvo su činile bivša učiteljica hrvatske škole Marina Bukovec, konzulova supruga Kristina Mikac i učiteljica hrvatske nastave Božena Alebić. Konzul Slobodan Mikac i Vedran Konjevod iz Veleposlanstva RH u Švicarskoj izrazili su potporu učenicima koji su se odlučili sudjelovati na manifestaciji ‘Hrvatska škola traži zvijezdu’ te učiteljicama i roditeljima koji su ovu manifestaciju organizirali. U četrnaest točaka publika je uživala, divila se i nasmijala. Program je oplemenjen i nastupima KUD-a Silvije Strahimir Kranjčević.

Odluku o pobjedniku donijele su članice komisije, a i publika je zasebno dodijelila nagradu. Pobjedu je odnijela učenica Katarina Duvnjak iz Liestala koja je oduševila sve prisutne svirajući harfu. Drugo mjesto dijelile su Doris Vučković izvedbom suvremenog plesa sa skupinom koju čine Mia Miljko, Martina Novak, Tea Živković i Ema Živković. Djevojke su zajedničkim snagama ujedinile ples i pjesmu u izvrsnu izvedbu. Treće mjesto dijelili su Mihael Kinderić i Ela i Klara Radoš. Učenice Mia Miljko, Martina Novak, Tea Živković i Ema Živković dobile su i nagradu publike.
Nagrade za najbolje talente bile su ulaznice za Europapark, Verkehrshaus Luzern i Technorama. Svim sudionicima dodijeljene su zahvalnice i prigodni slatki paketići. Na samom kraju manifestacije pobjednici su publiku počastili još jednom izvedbom svoje točke.
(moja-domovina.net)