Hrvatska će u sljedećih tjedan dana predstaviti turističkim novinarima tijekom jednodnevnih događanja Visit Europe Media Exchangea u Torontu, New Yorku te San Franciscu, priopćila je Hrvatska turistička zajednica

Hrvatska će u sljedećih tjedan dana predstaviti turističkim novinarima tijekom jednodnevnih događanja Visit Europe Media Exchangea u Torontu, New Yorku te San Franciscu, priopćila je Hrvatska turistička zajednica, kako bi još više pojačala dolaske iz Sjeverne Amerike koji ove godine bilježe dvoznamenkasti rast.
Visit Europe Media Exchange u Americi se održava više od deset godina te je etablirani događaj za medije u turističkoj branši, navodi se u priopćenju.
Predstavništvo HTZ-a iz New Yorka u suradnji s Turističkom zajednicom Zagreba i Turističkom zajednicom Istre održat će prezentaciju u svakom od gradova, tijekom koje će novinarima predstaviti novosti iz destinacije.
Hrvatska je od siječnja do listopada 2013. bila spomenuta ili je bila glavna tema u ukupno 334 članka u američkim i kanadskim medijima. U tom je razdoblju s tržišta SAD-a i Kanade ukupno ostvareno 277.374 dolaska, što predstavlja povećanje od 23,4 posto, te 787.789 noćenja, što je povećanje od 23 posto, navodi HTZ.
(HRT)