Svečano misno slavlje u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji biskupa celjskog i apostolskog administratora mariborske nadbiskupije msgr. Stanislava Lipovšeka, rektora Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu, msgr. Jure Bogdana, duhovnika o. Mihály Szentmártonia, desetak rektora Papinskih zavoda u Rimu te četrdesetak hrvatskih svećenika koji vrše crkvene službe ili se nalaze na studiju u Rimu

 

Hrvatska rimska zajednica proslavila je u ponedjeljak, 30. rujna, svetkovinu Svetoga Jeronima. Svečano misno slavlje u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima, predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji biskupa celjskog i apostolskog administratora mariborske nadbiskupije msgr. Stanislava Lipovšeka, rektora Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu, msgr. Jure Bogdana, duhovnika o. Mihály Szentmártonia, desetak rektora Papinskih zavoda u Rimu te četrdesetak hrvatskih svećenika koji vrše crkvene službe ili se nalaze na studiju u Rimu. 

131003 jeronim2 131003 jeronim3 

Hrvatskoj zajednici u Rimu pridružili su se i hodočasnici župe Svete Barbare iz Vrapča pod vodstvom župnika mons. Antuna Sentea, a mješoviti zbor te župe »Panis Angelicus« animirao je pjevanjem svečano misno slavlje.
Na svetoj misi sudjelovali su i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici s veleposlanikom Filipom Vučkom, predstavnici Veleposlanstva BiH pri Svetoj Stolici s veleposlanicom Slavicom Karačić te predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Italiji.
131003 jeronim4Rektor mons. Jure Bogdan pozdravio je sudionike slavlja, čestitajući im svetkovinu Sv. Jeronima. Rektor je također svim hodočasnicima i štovateljima sv. Jeronima prenio primljene čestitke brojnih biskupa iz Hrvatske i BiH te svećenika koji su boravili u Zavodu, a posebno je prenio čestitke naslovnika Hrvatske crkve sv. Jeronima kardinala Josipa Bozanića.
Nakon propovijedi, na kraju svete mise, kardinal Vinko Puljić blagoslovio je nazočne moćima sv. Jeronima, a nakon otpjevane hrvatske himne hodočasnici su i osobno iskazali čašćenje moćima sv. Jeronima.
www.sveti-jeronim.org