Maja Šubarić Mahmuljin (27) bila je jedna od 13 finalista festivala, te je pozvana da osobno predstavi svoj kratki dokumentarni film ‘Pri našem delu’ (What we do), koji je izabran između 130 prijava iz cijeloga svijeta

Maja Šubarić Mahmuljin pobjednica je Manhattan International Film festivala, koji je prošlog tjedna održan u New Yorku. Ova 27-godišnja redateljica bila je jedna od 13 finalista festivala, te je pozvana da osobno predstavi svoj kratki dokumentarni film ‘Pri našem delu’ (What we do), koji je izabran između 130 prijava iz cijeloga svijeta. Riječ je o dirljivom i inspirativnom portretu osobe koja ima Dawnov sindrom, no živi ispunjen i dostojanstven život.
Festival, koji se održao od 28. veljače do 2. ožujka, već treću godinu zaredom okuplja mlade režisere do 30 godina koji u svojim filmovima promiču vrijednosti kao što su dostojanstvo ljudske osobe. Ovaj prestižni festival također poziva priznate režisere, scenariste, producente i glumce iz filmske industrije. Organizator festivala je Svjetski savez mladih (World Youth Allince), globalna organizacija mladih sa sjedištem u New Yorku, koja se bavi promicanjem ljudskog dostojanstva i solidarnosti.
Tri nagrađena filma i tri počasna bit će prikazana u Ujedinjenim narodima 2. travnja, a hrvatska ih publika može vidjeti u kinu Grič 21. ožujka u 20 sati.
(tportal.hr)