Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku dr. Miro Kovač nazočili su sv. misi u crkvi Sv. Mihovila na Marienplatzu u Münchenu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku dr. Miro Kovač nazočili su 19. veljače sv. misi u crkvi Sv. Mihovila na Marienplatzu u Münchenu. U prepunoj crkvi, koju tradicionalno svake nedjelje napune iseljeni Hrvati, svetu misu predvodio je fra Boris Čarić, župnik Hrvatske katoličke župe München.

Predsjednica je tijekom sv. mise zajedno sa crkvenim zborom i vjernicima otpjevala najdražu joj hrvatsku pjesmu Rajska djevo, kraljice Hrvata.

Povod dolaska u München, a u sklopu toga i odlazak na svetu misu sa iseljenim Hrvatima, bila je 53. sigurnosna konferencija u glavnom gradu Bavarske na kojoj je uz novu američku administraciju i brojna druga izaslanstva europskih i svjetskih država, sudjelovali i predstavnici Hrvatske.

Tom prigodom predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ministar Stier i predsjednik saborskog Odbora dr. Kovač održali su niz bilateralnih sastanaka s predsjednicima i šefovima stranih država. U pratnji hrvatskog izaslanstva bio je i generalni konzul RH u Münchenu Petar Uzorinac.
(Fenix Magazin)

Fotogalerija