Na hrvatskom štandu je njemačku delegaciju, uz hrvatske izlagače te u pratnji veleposlanika RH u Njemačkoj Gorana Radmana Grlića, dočekao i hrvatski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

U petak, 19. siječnja otvoren je tradicionalni, međunarodni i vrlo popularni, 83. po redu sajam prehrane i poljoprivrednih proizvoda Zeleni tjedan/ Grüne Woche.
Uobičajeno, upriličeni su tradicionalni, službeni obilasci štandova. Tom prigodom je njemački ministar poljoprivrede Christian Schmidt s delegacijom, posjetio i hrvatski štand koji se, kao i prošle godine prostire na 80 kvadratnih metara. Na štandu je njemačku delegaciju, uz hrvatske izlagače te u pratnji veleposlanika RH u Njemačkoj Gorana Radmana Grlića, dočekao i hrvatski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
Na hrvatskom štandu, broj 104 u dvorani 18, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore su: Belje, Badel 1862, konditor Cremalat, Aronia proizvodi od aronije, OPG Riba Dražin, tvrtka Kapronca, Natalija Županić i obrt Đanić, OPG Kalić s proizvodima od konoplje te Nashe kozmetika s prirodnim kozmetičkim proizvodima. Na hrvatskom štandu predstavlja se i Turistička zajednica Osječko – baranjske županije koja prezentira autohtone slavonske proizvode.
Na sajmu ove godine preko 1600 izlagača iz 67 zemalja predstavlja oko stotinu tisuća proizvoda. Zemlja domaćin Sajma, koji traje do 28. siječnja, ove je godine Bugarska.
(Hrvatski glas Berlin)