Neovisna televizijska produkcija udruge novinara Cro-info pod nazivom Hrvatska panorama, nakon kraće stanke, ponovno je na usluzi svojim gledateljima

Neovisna televizijska produkcija udruge novinara Cro-info pod nazivom Hrvatska panorama, nakon kraće stanke, ponovno je na usluzi svojim gledateljima, i to od 15. svibnja, na kanalu TV Subotice. Produkciju čine petominutna dnevna emisija Cro-info vijesti, koja se emitira svakim radnim danom od 15 i 30, 17 i 50, 22 i 30 i pola sata nakon ponoći, polusatna društveno-politička emisija Motrišta, s premijernim terminom utorkom od 20 i repriznim terminima srijedom od 10 i nedjeljom od 21 sat, te polusatna emisija posvećena kulturnoj baštini i običajima Hrvata u Vojvodini Zlatna škatulja, koja je premijerno na programu petkom od 20 sati, a reprize su nedjeljom od 17 i 30 te utorkom od 13 sati i 30 minuta.

Emisije koje gledatelji nisu stigli pogledati na TV-u mogu to učiniti putem internetskog portala: www.croinfo.rs i na facebook stranici: croinfors.

Kada je riječ o ciljevima pokretanja televizijskog programa, treba se osvrnuti na motiv osnutka udruge. Prema riječima jednog od osnivača Udruge novinara Cro-info, osnovane početkom 2014. godine, i glavnog i odgovornog urednika programa Branimira Kuntića, ona je počela s radom u cilju sveobuhvatne analize stanja, potreba kao i odgovora na izazove manjinskog informiranja u Srbiji.

Ističući značaj odnosa s gledateljima, Kuntić navodi kako se komunikacija s njima održava putem e-mail adrese croinfors@gmail.com na koju mogu ostaviti sve komentare i sugestije, te putem anketa na internetskom portalu i društvenim mrežama o tome što se gledateljima sviđa, što nedostaje i što bi trebalo promijeniti.
(ZKVH)