Nastavu mogu pohađati djeca u dobi od 4 do 18 godina. Molimo sve zainteresirane da se za upis i za sve dodatne informacija jave na navedenu e-mail adresu

Hrvatska nastava u inozemstvu ne omogućuje učeniku samo učenje činjenica. Osim što uče hrvatski jezik i stječu znanje o Hrvatskoj i njezinoj prirodnoj, povijesnoj i kulturnoj baštini, učenici razvijaju osjećaj zajedništva i pripadnosti hrvatskoj kulturi te oblikuju svoj identitet. Drugim riječima, osim što uče znati, sudjelujući u hrvatskoj nastavi, učenici uče činiti, uče živjeti zajedno i uče biti Dokazuju to različite prigodne priredbe na kojima djeca glume, plešu, pjevaju i recitiraju, izložbe učeničkih radova, druženja, sudjelovanja u domovinskim projektima, dopisivanje s vršnjacima iz Hrvatske, izleti, posjeti muzejima i brojni drugi projekti. Sve navedeno ide u prilog činjenici da učenje hrvatskoga jezika i učenje o hrvatskoj kulturi nije beskorisno te da je „potrebno znati više da bi se moglo i da bi se bilo više”. Stoga vas pozivamo, dragi roditelji, da upišete svoju djecu i da nam se pridružite u što je moguće većem broju.
Roditeljski sastanak održat će se u subotu, 21. rujna u 16 sati u prostorijama Papinskoga hrvatskoga zavoda sv. Jeronima (Via Tornacelli 132). Nastavu mogu pohađati djeca u dobi od 4 do 18 godina. Molimo sve zainteresirane da se za upis i za sve dodatne informacija jave na navedenu e-mail adresu.

Učiteljica hrvatske nastave u Rimu: Ivana Nosić
Mobitel: 3200635267
E-mail: hrskola@virgilio.it
Internetske stranice hrvatske nastave u Rimu
http://hrvatska-skola-rim.sitiwebs.com

Dječji časopis HN iz Rima ubuduće možete čitati online.