Hrvatska se predstavlja nošnjom Karaševskih Hrvata na izložbi nacionalnih kostima u Grand Boulevard hotelu i filmskom projekcijom “Život je truba” redatelja Antonija Nuića u kino dvorani Cinema PRO

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bukureštu, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Demokratskog saveza Hrvata u Rumunjskoj, sudjeluje na ovogodišnjem, trećem po redu, Festivalu veleposlanstava, naziva “Jedan svijet” koji se ove godine održava od 7. do 10. rujna.

Festival ima nekoliko programskih cjelina koje se odvijaju u Grand Boulevard hotelu, parku Titan i kino dvorani Cinema PRO. Hrvatska se na festivalu predstavlja ženskom i muškom tradicionalnom nošnjom Karaševskih Hrvata na izložbi nacionalnih kostima u Grand Boulevard hotelu koja je svečano otvorena 7. rujna. Osim hrvatskih nošnji, svoje su tradicionalne kostime, predmete, nakit, suvenire i fotografije izložile i Argentina, Armenija, Bugarska, Brazil, Cipar, Čile, Egipat, Indija, Litva, Mađarska, Malezija, Moldova, Meksiko, Kina, Kongo, Koreja, Peru, Rumunjska, Rusija, Sudan, Tunis, Turska i Vijetnam.

Hrvatska će se također, u filmskom dijelu programa, predstaviti filmom “Život je truba” redatelja Antonija Nuića (uloge: Bojan Navojec, Iva Babić, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo Popović, Goran Navojec, Filip Šovagović, Ksenija Marinković, Filip Križan). Film “Život je truba” prikazan je 10. rujna u kino dvorani Cinema PRO.
(ro.mvep.hr)