Ured HTZ-a planira ove godine sudjelovati samo na sajmu u Bernu te na FESPO-u u Zürichu potkraj ovog mjeseca. FESPO je najveći švicarski sajam putovanja i odmora, koji ove godine slavi 25. rođendan, a Hrvatska će biti zemlja partner

Prva promocija hrvatskog turizma ove godine održana je na turističkom sajmu Ferienmesse u Bernu od 15. do 18. siječnja u organizaciji Hrvatske turističke zajednice iz Züricha. U nedostatku financijskih sredstava, Ured HTZ-a planira ove godine sudjelovati samo na sajmu u Bernu te na FESPO-u u Zürichu potkraj ovog mjeseca. FESPO je najveći švicarski sajam putovanja i odmora, koji ove godine slavi 25. rođendan, a Hrvatska će biti zemlja partner.
Na sajmu u Bernu novitete iz ponude predstavili su Imperijal s Raba te dva turoperatora iz Züricha – Croaticum i Adria 365 iz grupacije Kuoni, jednog od najvećih svjetskih organizatora putovanja. Imperijal s Raba u svojih 9 hotela, dva kampa i turističko naselje Suha Punta rado bi ugostio još više Švicaraca, a Adria 365 zadovoljan je porastom zanimanja za hrvatska odredišta. Lani su u Hrvatsku privukli više od 5 tisuća gostiju i to organiziranim čarter letovima Zurich – Split od svibnja do listopada.
Porast zanimanja za Hrvatsku, posebice na organiziranim turama i kružnim putovanjima, bilježi i turoperator iz Züricha Croaticum, koji ove godine slavi desetu obljetnicu rada.
(www.hrvati.ch)