Na Svjetskoj izložbi u Milanu Hrvatska je od predstavila svoju mediteransku kuhinju u sklopu Tjedna mediteranske prehrane kao dijela svjetske nematerijalne kulturne baštine. U sklopu tjedna održan je forum o mediteranskoj prehrani na kojem su izlagale pomoćnica ministra kulture Sanja Šaban, Jelena Ivanišević iz Instituta za etnologiju i folkloristiku te kustosica Muzeja Staroga Grada Vilma Vodanović

Na Svjetskoj izložbi EXPO-u u Milanu Hrvatska je od 17. do 19. rujna predstavila svoju mediteransku kuhinju u sklopu Tjedna mediteranske prehrane kao dijela svjetske nematerijalne kulturne baštine, izvijestilo je u srijedu na internetskim stranicama Ministarstvo kulture.
Ministarstvo kulture dobilo je od talijanskog ministarstva poljoprivrede poziv za sudjelovanje na EXPO-u, kako bi zajedno s drugim zemljama – Portugalom, Ciprom, Italijom, Marokom i Grčkom, čija je mediteranska prehrana također upisana na Reprezentativnu listu nematerijalne svjetske kulturne baštine UNESCO-a, pokazalo doprinos i aktivnosti Hrvatske u očuvanju i prenošenju mediteranske prehrane, ističu iz ministarstva.
U sklopu tog tjedna održan je forum o mediteranskoj prehrani na kojem su izlagale pomoćnica ministra kulture Sanja Šaban, Jelena Ivanišević iz Instituta za etnologiju i folkloristiku te kustosica Muzeja Staroga Grada Vilma Vodanović.
(Culturenet.hr)