Odabrane knjige nakon sajmova u Leipzigu i Frankfurtu postaju dio fonda German Musem of Books and Writing, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu privela je kraju natječaj Hrvatska lijepa knjiga, koji raspisuje radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se upriličuje za trajanja Sajma knjiga u Frankfurtu.
Na natječaj je pristiglo rekordnih 130 naslova. Ocjenjivački sud, u čijem su sastavu bili akademik Josip Bratulić, akademik Tonko Maroević, dr. sc. Mikica Maštrović, akademski grafičar Luka Gusić i akademski slikar i kritičar Marcel Bačić, izabrao je 17 knjiga.
Zaklada Stiftung Buchkunst iz Frankfurta na Majni i ove je godine povjerila NSK u Zagrebu organizaciju izbora knjiga za natječaj Best Book Design from all over the World i izložbu Book Art International, na kojima se predstavljaju dosegnute razine stvaralaštva likovnih urednika, dizajnera te tiskarskoga umijeća. Svi zainteresirani hrvatski nakladnici mogli su do 3. prosinca prijaviti svoje lijepo oblikovane knjige tiskane tijekom 2015. godine na natječaj Hrvatska lijepa knjiga, u kategorijama književnost, znanost, monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije, knjige za djecu i mladež, školske knjige, bibliofilska i reprint izdanja te katalozi.
Odabrane knjige nakon sajmova u Leipzigu i Frankfurtu postaju dio fonda German Musem of Books and Writing, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice. Više