Fifa je objavila listu reprezentacija na kojoj su se izabranici Igora Štimca s devetog popeli na četvrto mjesto. Prva tri mjesta i dalje su nepromijenjena – vode Španjolci ispred Nijemaca i Argentinaca. Portugal je napredovao za dva mjesta i sad je peti, dok je Kolumbija šesta

Hrvatska nogometna reprezentacija od danas je četvrta momčad svijeta! Fifa je objavila listu reprezentacija na kojoj su se izabranici Igora Štimca s devetog popeli na četvrto mjesto.
Drugi najbolji plasman osigurale su nam pobjede nad Srbijom i Walesom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Inače, Hrvatska je 1999., nakon osvajanja svjetske bronce, bila treća momčad svijeta, što je najbolji plasman u povijesti. Momčad je tada vodio Ćiro Blažević.
Prva tri mjesta i dalje su nepromijenjena – vode Španjolci ispred Nijemaca i Argentinaca. Portugal je napredovao za dva mjesta i sad je peti, dok je Kolumbija šesta.
Od susjednih reprezentacija najbolje stoji Bosna i Hercegovina. Izabranici Safeta Sušića na 21. su mjestu. Crnogorci su 27., Srbi 40., Slovenci su 55., a Makedonci su na 83. mjestu. Od naših protivnika u skupini najbolje stoji Belgija koja je 16. momčad svijeta. Wales je 49., a Škotska 77.
(Večernji list)