“National Geographic – Hrvatska iz zraka” naziv je nove fotomonografije i izložbe koja će se trajati od 5. do 28. lipnja u Domu HDLU-a u Zagrebu. Nakon Zagreba, izložba će od srpnja do rujna gostovati u Dubrovniku, Splitu, Hvaru, Zadru, Varaždinu, Rijeci i Osijeku

“National Geographic – Hrvatska iz zraka” naziv je nove fotomonografije i izložbe koja će se trajati od 5. do 28. lipnja u Domu HDLU-a u Zagrebu. Riječ je o fotografijama Davora Rostuhara, inače i autora projekta, koje Hrvatsku prikazuju iz nove perspektive. Fotograf i putopisac Rostuhar fotografije je snimao u razdoblju od sedam godina, kroz sva godišnja doba.

– Želja mi je ponuditi jedan novi pogled na ljepote naše zemlje, potaknuti sve da još više cijenimo i čuvamo naša kulturna i prirodna blaga – naglasio je Rostuhar.

Glavna atrakcija izložbe trebala bi biti projekcija s najvećeg projektora u Hrvatskoj na pod galerije Bačva promjera 18 metara. Nakon Zagreba, izložba će od srpnja do rujna gostovati u Dubrovniku, Splitu, Hvaru, Zadru, Varaždinu, Rijeci i Osijeku.
(Večernji list)