Hrvatsku je na Wienissimu predstavljao vrhunski hrvatski kuhar i opatijski chef Damir Perman, inače profesor u Ugostiteljskoj školi u Opatiji

Tijekom desetak dana, od 23. svibnja do 1. lipnja, šest vrhunskih kuhara iz šest zemalja, pa tako i iz Hrvatske, predstavili su u šest ekskluzivnih bečkih hotela svoje gastronomsko umijeće i kreacije, u sklopu festivala Wienissimo. Festival ima za cilj predstaviti razne nacionalne i regionalne gastronomije svijeta.

Hrvatsku je u Beču predstavljao vrhunski hrvatski kuhar i opatijski chef Damir Perman, inače profesor u Ugostiteljskoj školi u Opatiji. I to po izboru i u dogovoru Turističke zajednice grada Opatije s hrvatskim Veleposlanstvom u Austriji, te Echo Eventom, organizatorima festivala Wienissimo.

Perman je hrvatske, kvarnerske i opatijske specijalitete predstavio domaćinima i stranim gostima hotela Hilton Vienna Plaza, u središtu Beča.

Gostujući hrvatski kuhar iz Opatije je u Beču dobio pregršt pohvala za svoje impresivne gastronomske delicije i kreacije.

Perman je sjajni promotor, akademik Hrvatskog kuharskog saveza, predsjednik kuhara u Primorsko – goranskoj županiji, poduzetnik (tvrtka Eten) i pedagog koji odgaja buduće ugostitelje i gastro – menadžere.
(Fenix Magazin)

Tekst: Snježana Herek